Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια Facebook Twitter
0

Συμπτωματικό χαρακτήρισε το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται ο ιός. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια».

Ο κ. Ρόζενμπεργκ σημείωσε ακόμα ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πηγή: Αθήνα 9.84

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM