Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια Facebook Twitter
0

Συμπτωματικό χαρακτήρισε το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται ο ιός. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια».

Ο κ. Ρόζενμπεργκ σημείωσε ακόμα ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πηγή: Αθήνα 9.84

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Ελλάδα / Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Στην προκήρυξη επτά αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και τους νέους σταθμούς του Μετρό, “Ακαδημίας”, “Ευαγγελισμού”, “Αλεξάνδρας”, “Δικαστήρια” προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων .
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ