Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Φορέστε μακριά μανίκια Facebook Twitter
0

Συμπτωματικό χαρακτήρισε το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται ο ιός. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια».

Ο κ. Ρόζενμπεργκ σημείωσε ακόμα ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πηγή: Αθήνα 9.84

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Σήμερα η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στις Σέρρες

Ελλάδα / Αγρότες: Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη στις Σέρρες - Κλιμάκωση των κινητοποίησεων ή διάλογος με την κυβέρνηση;

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων μεταβαίνουν στις Σέρρες ιδιαίτερα απογοητευμένοι και με περισσότερη δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή παρακράτηση ποσών από τους λογαριασμούς τους λόγω ΕΛΓΑ
THE LIFO TEAM