Ο «πόλεμος του χαλκού» στον ΧΥΤΑ Φυλής έφτασε στον Άρειο Πάγο

Ο «πόλεμος του χαλκού» στον ΧΥΤΑ Φυλής έφτασε στον Άρειο Πάγο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο θάνατοι, τρεις σοβαρά τραυματίες και δύο συλλήψεις είναι ο απολογισμός μιας εκ των άγριων συμπλοκών που σημειώθηκαν στον ΧΥΤΑ Φυλής με «αιχμή» τη συλλογή χαλκού και σιδήρου.

Το χρονικό της υπόθεσης που έφτασε στο Άρειο Πάγο

 

Το απόγευμα της 8ης Απριλίου 2011, ένας 45χρόνος άνδρας από το Πακιστάν είχε πάει στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, για να συλλέξει χαλκό. Νωρίτερα, είχαν μπει απορριμματοφόρα αυτοκίνητα του Δήμου Αθηναίων και άδειασαν κατασχεμένα εμπορεύματα από αγορές παρεμπορίου της Αθήνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατά την έξοδό του από τη χωματερή του επιτέθηκε ομάδα ατόμων από παρακείμενο καταυλισμό, παίρνοντάς του τα αντικείμενα είχε συλλέξει.

Μετά το περιστατικό ο 45χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και ενημέρωσε τον αδελφό του και άλλους γνωστούς του για την επίθεση που είχε δεχθεί. Το απόγευμα εκείνης ημέρας, ο 45χρόνος συνοδευόμενος από τον αδελφό του, τον ανιψιό του, καθώς και άλλους ομοεθνείς του, φέρονται να πήγαν στον καταυλισμό των Ρομά, που βρίσκεται πλησίον του ΧΥΤΑ, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.

Κάποιοι από τους περιοίκους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και τον λόγο της επίσκεψής τους, βγήκαν από τα σπίτια τους κρατώντας ξύλα και ακόμα και όπλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένοι εμφανίστηκαν με κυνηγετικές καραμπίνες και μικρότερα όπλα. Από τους πυροβολισμούς που τελικά έπεσαν δύο άνδρες από το Πακιστάν έχασαν την ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν.

Αμέσως μετά τη συμπλοκή οι ένοπλοι εξαφανίστηκαν από τον καταυλισμό, ενώ στη συνέχεια μια ομάδα περίπου 200 ατόμων κατηγορείται ότι πυρπόλησε τον καταυλισμό σε αντίποινα.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου που παρουσιάζει η εφημερίδα, «οι ικεσίες του 45χρονου για να μην τον σκοτώσουν δεν εισακούσθηκαν, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς με πυροβόλο κυνηγετικό όπλο, απευθείας στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψία – νεκροτομή, το θύμα έχει βληθεί από απόσταση μικρότερη του μέτρου και «από τα ευρήματα προκύπτει ότι ο θανών είχε δεχθεί τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς, ήτοι ένα στην λαγόνια χώρα και ένα στο κεφάλι, από τον οποίο και επήλθε ο θάνατος του». 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν για τις δολοφονίες δύο άτομα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της: α) ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και κατά συρροή, β) απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και κατά συρροή, γ) παράνομης οπλοκατοχής, δ) οπλοφορίας και ε) οπλοχρησίας.

Τελικά, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών, ο ένας σε ισόβια κάθειρξη και 19 μήνες φυλάκιση και ο δεύτερος σε φυλάκιση 4 ετών, χωρίς μετατροπή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM