Ο Νίβες, το ελαφάκι, βρήκε καταφύγιο στον «Αρκτούρο» - Βρέθηκε μόνο του και το έσωσε κτηνοτρόφος

Ο Νίβες, το ελαφάκι, βρήκε καταφύγιο στον «Αρκτούρο» - Βρέθηκε μόνο του και το έσωσε κτηνοτρόφος Facebook Twitter
0

Ένα ελαφάκι που βρέθηκε μόνο του και έσωσε κτηνοτρόφος από σκυλιά που το είχαν περικυκλώσει, περιέθαλψε ο «Αρκτούρος» με στόχο την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.

Η οργάνωση ενημερώθηκε αρχικά από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι και στο σημείο έσπευσε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης η οποία παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρείου.

Ο Νίβες, το ελαφάκι, βρήκε καταφύγιο στον «Αρκτούρο» - Βρέθηκε μόνο του και το έσωσε κτηνοτρόφος Facebook Twitter

Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από την μητέρα του.

Ο Νίβες (όνομα βλάχικης προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» και, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

To Σάββατο 1 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι. Διασώθηκε από κτηνοτρόφο, καθώς ήταν μόνο του στο δάσος περικυκλωμένο από σκυλιά. Η ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παρέλαβε το ελαφάκι που μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρείου. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από την μητέρα του. Ο Νίβες (όνομα βλάχικης προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό την περίθαλψη και, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες. Μπορείτε να υποστηρίξετε την φροντίδα του μικρού ελαφιού με μία δωρεά μέσω της ιστοσελίδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARCTUROS (@arcturos) στις

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ