Ο Δρόσος Κονδύλης κατάφερε να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα στις Πανελλαδικές

Ο Δρόσος Κονδύλης κατάφερε να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
1

Ο Δρόσος Κονδύλης, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, κατάφερε αυτό που, όσοι δεν τον γνώριζαν, θεωρούσαν ακατόρθωτο- να συγκεντρώσει 17.090 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί. 

Αυτό, όμως, που κάνει την περίπτωσή του ξεχωριστή ανάμεσα στα άλλα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος, είναι πως ανέκαθεν χρειαζόταν να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του, καθώς ο νεαρός μαθητής ανήκει στα φάσμα του αυτισμού. 

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».

Όπως μεταδίδει το ilia24.gr, ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα» για να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στον αυτισμό. Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα. Η ίδια έδωσε μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα «διαφορετικά» παιδιά.

Πηγή: ilia24.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM