Ο Δούκας τα βάζει με Μπακογιάννη για την επαναλειτουργία του κλαμπ στη Βουλιαγμένης

Δούκας κατά Μπακογιάννη: «Αυτόκλητος υπερασπιστής» του επιχειρηματία Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε στον Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με την επαναλειτουργία του κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, το οποίο είχε σφραγιστεί επειδή σέρβιρε αλκοόλ σε ανήλικους

«Ο κ. Κώστας Μπακογιάνης εμφανίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά ως «αυτόκλητος υπερασπιστής» του επιχειρηματία που σέρβιρε αλκοόλ σε ανήλικους. Μέσα στην εμπαθή προσπάθειά του να δημιουργήσει πρόβλημα στον Δήμο, «λησμόνησε» ότι ο ίδιος έχει ψηφίσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο του καταστήματος, την οποία τώρα δήθεν «καταγγέλλει». Το ερώτημα παραμένει.

Ο κ. Μπακογιάννης είναι με τα συμφέροντα του μπαρ ή με τα συμφέροντα της κοινωνίας μας;
Ας μας ενημερώσει».

Μπακογιάννης: «Εκτέθηκε ο δήμος Αθηναίων»

Νωρίτερα, σε κακό χειρισμό της υπόθεσης από τον δήμο Αθηναίων απέδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης την απόφαση να ανοίξει προσωρινά το κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, το οποίο είχε σφραγιστεί επειδή σέρβιρε αλκοόλ σε ανήλικους και κάποιοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε δήλωσή του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», κάνει λόγο για «στείρα επικοινωνία και επιπολαιότητα» και προσθέτει πως «ο δήμος Αθηναίων εκτέθηκε».

Η δήλωσή του Κώστα Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Αυτά συμβαίνουν όταν η στείρα επικοινωνία και η επιπολαιότητα καπελώνουν την ουσία και τη σοβαρότητα. Το club που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, επειδή πρόσφερε αλκοόλ, ξανανοίγει. Όχι επειδή η δικαιοσύνη είναι κακή και ανάλγητη, αλλά επειδή, όπως αναφέρει, η απόφαση σφράγισης είναι αναιτιολόγητη και ασαφής, όσον αφορά στο δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς, ο δήμος Αθηναίων εκτέθηκε και απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων, σε ένα θέμα τόσο λεπτό και ευαίσθητο, όσο η προστασία των παιδιών μας».

Η «οργή» και το ψέμα του Χάρη Δούκα

Την είδηση για την επαναλειτουργία του καταστήματος έκανε γνωστή ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δηλώνοντας μάλιστα εξοργισμένος πως πρόκειται για «αδιανόητη απόφαση» από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που κάνει λόγο για «προσωρινή λειτουργία του καταστήματος».

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, η απόφαση επικαλείται την «οικονομική βλάβη» του επιχειρηματία, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. «Δεν κληθήκαμε ως Δήμος να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας, όπως είχαμε ζητήσει», σημειώνει ο δήμαρχος - κάτι που σύμφωνα με νομικούς κύκλος όμως, δεν ισχύει. 

Μάλιστα, το γεγονός πως ο Χάρης Δούκας αναφέρει κατηγορηματικά πως ο δήμος δεν κλήθηκε να υποστηρίξει τη θέση του, χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνο ψέμα». Πληροφορίες αναφέρουν πως δικονομικά, σε κάθε αντίστοιχη υπόθεση, όποια υπηρεσία εμπλέκεται σε ένα δικαστήριο, στέλνει εγγράφως τις απόψεις και τις θέσεις της επί του εκάστοτε ζητήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη υπόθεση παρίστατο ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM