Έκτακτα μέτρα εν όψει της κακοκαιρίας «Ιανός» λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων.

 

Αναλυτικότερα, για την προστασία των αστέγων από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:00 χωρίς διακοπή, διατίθεται οι εξής χώροι:

 

- Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου», Χελντραϊχ 15, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο 210 9240403

 

- Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους, τηλέφωνο 210 5140877

 

Στους χώρους αυτούς θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα, αυστηρά μέτρα και οι κανόνες προστασίας από τον Covid-19. Το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου 1595 και 210 5277000 θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να λαμβάνει αιτήματα των πολιτών.

 

«Από απόψε έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκληθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μεταξύ των έκτακτων μέτρων:

 

- Θέτει σε 24ωρη επιφυλακή τα συνεργεία καθαρισμού, ώστε να διατηρούν ανοιχτά και καθαρά τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.

 

- Απομακρύνει ογκώδη αντικείμενα και μπάζα σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα από σημεία που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε φρεάτια απορροής ομβρίων.

 

- Έχει θέσει όλες τις τεχνικές υπηρεσίες του σε 24ωρη ετοιμότητα.

 

Η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε όλον τον δήμο.

 

Ο δήμος Αθηναίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.