Ο 16χρονος Κωνσταντίνος έδωσε ζωή σε 7 ανθρώπους- Ανήμερα της Πανελλήνιας ημέρας δωρεάς οργάνων

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Facebook Twitter
gnomip
0

Γέφυρα ζωής στήθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και άρχισε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 16χρονου Κωνσταντίνου από το Μεσολόγγι, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gnomip, επιθυμία της οικογένειας του νεαρού ήταν να δωρηθούν τα όργανα του 16χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα και μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στην ΜΕΘΑ του ΠΓΝΠ.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες και με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρονται η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, είπε: «Ο Κωνσταντίνος δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έδωσε όμως ζωή με το θάνατό του».

Την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα του 16χρονου επιδοκίμασε ο νεφρολόγος και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Περικλής Δουζδαμπάνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κίνησή τους να βρει κι άλλους μιμητές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM