Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο Facebook Twitter
Ζημιές στο λιμάνι της Ζακύνθου από τον σεισμό της Παρασκευής (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κωνσταντίνος Συνετός)
0

Νέα, ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου.

Ο μετασεισμός αυτός έρχεται καθώς την Παρασκευή το νησί επλήγη από τη μεγάλη δόνηση 6,4 βαθμών Ρίχτερ και είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί έως τώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

«Είναι ένα πολύ καλό νέο καθώς εκτόνωσε πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Ποδόσφαιρο στον πόλεμο: Η ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα 110 χρόνια πριν

Το ντοκουμέντο που απεικονίζει Βρετανούς στρατιώτες να παίζουν μπάλα σε ένα χωμάτινο γήπεδο της πόλης εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ