Νέες σεισμικές δονήσεις σε Άθω και Ρόδο

Νέες σεισμικές δονήσεις σε Άθω και Ρόδο Facebook Twitter
0

Δύο σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Ρόδου και της χερσονήσου του Άθω, αντίστοιχα, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 00:16 στον θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός χαρακτηρίζεται «ασθενής».

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, στις 00:32 στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άθω.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες από τον ισχυρό σεισμό 5,4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης του Άθου, που έγινε αισθητός σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλάριας εξήγησε ότι η σεισμική δραστηριότητα προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας, το μεγαλύτερο ρήγμα στον κόσμο, και το οποίο έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς. Ωστόσο, τα 5,4 Ρίχτερ δεν θεωρούνται μεγάλος σεισμός και παρατηρείται μια φθίνουσα πορεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ