Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του ο 30χρονος συλληφθείς, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό της ομάδας Δράσης από το μηχανάκι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να δεχθεί ξυλοδαρμό.

 

Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού.

 

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δικηγόρος, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

 

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία, που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

 

Ο 30χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί για απολογία στην 13η τακτική ανακρίτρια το Σάββατο το πρωί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ