Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταση στην Ευελπίδων, όπου απολογούνται οι συλληφθέντες

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταση στην Ευελπίδων, όπου απολογούνται οι συλληφθέντες Facebook Twitter
0

Μεγάλη ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου έχουν οδηγηθεί και απολογούνται οι πρώτοι από τους συνολικά 105 συλληφθέντες για τη σκληρή οπαδική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, άτομα που βρίσκονταν στο παρκάκι απέναντι από τα δικαστήρια κινήθηκαν, ξαφνικά, προς την είσοδο και άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους, που ήταν στο σημείο.

Μετά από κάποια λεπτά έντασης, τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο, ωστόσο η κατάσταση στο σημείο είναι πολύ τεταμένη.

Κατά το ίδιο μέσο, υπάρχουν περίπου 150 άτομα στο σημείο και ανά διαστήματα επιτίθενται, φραστικά, στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους αλλά και τους αστυνομικούς.

Νέα Φιλαδέλφεια: Απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι

Όπως έχει γίνει γνωστό, οπαδοί της ΑΕΚ είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 12:30.

Οι πρώτοι από τους συλληφθέντες μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων περί τις 10:30, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός του χώρου, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο κλούβες της αστυνομίας.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση και ο 14ος και η 20ή που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφους τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM