Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το εργασιακό νομοσχέδιο- 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων

Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το εργασιακό νομοσχέδιο- 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

 

Παράλληλα, 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων εξήγγειλαν 13 ναυτεργατικά σωματεία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

 

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις- αποφάσεις ομοσπονδιών και νομαρχιακών τμημάτων, αποφάσισε να μετατρέψει σε 24ωρη απεργία τη στάση εργασία της 16ης Ιουνίου.

 

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα, στις 11:00 στην Κλαυθμώνος. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί. Πρέπει να αποσυρθεί τώρα!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

 


Σε ό,τι αφορά στην 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, ο Σύνδεσμος Ακτοοπλόων αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά κατά της κινητοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα πιθανότατα θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, στις 05:30 το πρωί της Τετάρτης.

 

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ