Ναυάγιο: «Καμπανάκι» του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για κίνδυνο κατάρρευσης- Με ή χωρίς σεισμό

Ναυάγιο: «Καμπανάκι» του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για κίνδυνο κατάρρευσης- Με ή χωρίς σεισμό Facebook Twitter
0

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλο, για το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της χώρας, που προσελκύει πλήθη τουριστών κάθε χρόνο. 

Σε ανάρτηση στο Facebook, ο σεισμολόγος προειδοποιεί για τους κινδύνους κατάρρευσης, σε περίπτωση σεισμού, αλλά και δίχως να σημειωθεί δόνηση, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια. 

«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!», τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος και σημειώνει ότι βρέθηκε στο Ναυάγιο για επιστημονικούς λόγους. 

«Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς- μικρό ευτυχώς- κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν», τονίζει στην ανάρτησή του. 

«Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς. Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"», καταλήγει ο σεισμολόγος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM