Μυτιλήνη: Πολίτες εμποδίζουν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια

Μυτιλήνη: Πολίτες εμποδίζουν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια Facebook Twitter
0

Τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο έκλεισαν ομάδες κατοίκων στη Μυτιλήνη

Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ, διεκδικώντας την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μυτιλήνη: Πολίτες εμποδίζουν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια Facebook Twitter

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης προσθέτοντας ότι «δεν θα δέχεται όλο το βάρος η Μόρια!».


Από τη μεριά του ο κ. Μουτζούρης κάνει έκκληση για ειρηνική διαμαρτυρία. Ενώ ο Πρόεδρος της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης τόνισε ότι «το χωριό δεν είναι κατά των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν πάει άλλο. Για να ζεσταίνονται καίνε όλα τα δέντρα, για να φάνε μας παίρνουν τα ζώα. Αποσυμφόρηση τώρα».

Παράλληλα ομάδα κατοίκων από την Θερμή εμποδίζει την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν με βάρκα στην ακτή της περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Stonisi

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM