Μύκονος: Καταγγελία για άθλιες συνθήκες εργασίας- «Δωμάτια με υγρασία και μούχλα, πετούσαν κατσαρίδες»

Μύκονος- Καταγγελία εργαζόμενης: Δωμάτια με υγρασία, μούχλα - Πετούσαν κατσαρίδες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ως την χειρότερη εμπειρία της ζωής της περιέγραψε τις εργασιακές συνθήκες που έζησε στη Μύκονο, εργαζόμενη που είχε πάρει να εργαστεί για σεζόν.

Η γυναίκα μιλώντας στο Open είπε ότι «Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε».

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν».

Εκτός από αυτές τις  συνθήκες η γυναίκα μίλησε και για την διατροφή, που ενώ υποτίθεται ότι παρέχεται στους εργαζόμενους η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

«Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε.

Ανάλογη καταγγελία έγινε και στον ΣΚΑΪ χθες, μέσω του mykonosLivetv όπου έκαναν λόγο για εργασιακό Μεσαίωνα.

Στην συγκεκριμένη καταγγελία μία άλλη εργαζόμενη ανέφερε ότι αναγκάστηκε να μείνει τρεις μήνες στο αυτοκίνητό της, να κάνει μπάνιο στις ντουζιέρες των beach bar και να πλένει τα ρούχα της στα μαγαζιά.

Όπως αναφέρει το δωμάτιο που της παραχώρησε η επιχείρηση ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να μείνει σε ένα σπίτι που βρισκόταν σε σπηλιά με τα έπιπλα φαγωμένα από τα ποντίκια, και μαζί με τρεις άνδρες συναδέλφους της.

Τα σπίτια για σεζόν στη Μύκονο κοστίζουν πλέον 10.000 με 15.000 τη σεζόν (δηλαδή 2.000 με 2.500 ευρώ τον μήνα) γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στο νησί για σεζόν είναι αδύνατο να νοικιάσουν από μόνοι τους κάποιο σπίτι.

Σημαντική πτυχή, όπως αναφέρεται είναι ότι όλα τα σπίτια στα οποία έμεναν παλιότερα οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε Airbnb με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμα και να έχουν εκτοξευθεί οι τιμές τους στα ύψη.

Τέλος, σύμφωνα με την καταγγελία στο mykonosliveTv. στην εργαζόμενη δεν καταβλήθηκαν καν όλα τα δεδουλευμένα.

Με πληροφορίες του OpenTv/Σκάι

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ