Μurals αφιερωμένα σε νοσηλευτές και γιατρούς - Η UrbanAct ανακοίνωσε τα πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μurals αφιερωμένα σε νοσηλευτές και γιατρούς - Η UrbanAct ανακοίνωσε τα πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
0

Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν σκληρή μάχη τους τελευταίος μήνες στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, αφιερώνει η UrbanAct τα επόμενα δύο πρότζεκτ της.

Η UrbanAct ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης ενός ιδιαίτερου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών σε νοσοκομεία με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Τα τελευταία χρόνια η UrbanAct έχει υλοποιήσει σποραδικά μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε χώρους Νοσοκομείων, ενδεικτικά αναφέρουμε στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, στο Παίδων Αγ. Σοφία, στο Τζάνειο-Πειραιά κ.ά.

«Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με τον covid-19 φέτος, αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτές τις δράσεις μας και να τις θέσουμε υπό την σκέπη ενός νέου προγράμματος, κατά αναλογία του προγράμματος που τρέχουμε στα δημόσια σχολεία από το 2005 (το "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια")», αναφέρει η ομάδα.

Το "Χρώμα Στα Νοσοκομεία" υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και της streetart, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την στήριξη χορηγών, εταιρειών, ιδιωτών κ.ά.

Μurals αφιερωμένα σε νοσηλευτές και γιατρούς - Η UrbanAct ανακοίνωσε τα πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Η αρχή θα γίνει με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία αντίστοιχα: στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-24 Ιουλίου και στην Αττική τον Σεπτέμβριο (θα ανακοινωθεί σύντομα το Νοσοκομείο που θα επιλεγεί).

Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική το "σας ευχαριστούμε" στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Στη πρώτη μεγάλη τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης συμμετέχει ο καλλιτέχνης Same84.

Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με το μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ