Επίθεση στον Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε, εκ νέου, ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γιώργος Μπαμπινιώτης, κατηγορώντας τον ότι «κινείται σε έναν εξωπραγματικό κόσμο». 

 

Μετά την χθεσινή πρότασή του για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ο κ. Μπαμπινιώτης κάνει λόγο για «πρωτοφανούς έκτασης ανομία» στα πανεπιστήμια.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε πως «πάντοτε στα πανεπιστήμια» σημειώνονταν μεμονωμένα περιστατικά και καταλήψεις, αλλά η παρούσα κατάσταση «με διακίνηση ναρκωτικών, με χρήση ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια, με εκβιασμούς» είναι πρωτοφανής.

 

«Ακόμα και βιασμός έχει παρατηρηθεί, με όλη αυτή την κατάσταση των εξω-πανεπιστημιακών ατόμων που μπαίνουν μέσα και αλωνίζουν όλα αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή σε έκταση, σε μορφή, σε όλη αυτή την έκρηξη της παραβατικότητας», πρόσθεσε.

 

«Όταν έχει έτσι αυτή η κατάσταση πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Θα αντιμετωπιστεί με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου που μιλάει για θεωρητικές συζητήσεις κλπ; Να αντιμετωπιστεί με το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που λεει ο κ. Γαβρόγλου; Να βάλουμε τα παιδιά δηλαδή να παίζουν ξύλο και να σκοτώνονται μέσα στα πανεπιστήμια;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπαμπινιώτης.

 

Ο υπουργός Παιδείας, απάντησε χθες στον γλωσσολόγο, υποστηρίζοντας πως ο κ. Μπαμπινιώτης έχει «ελλιπή ενημέρωση» για την κατάσταση στα πανεπιστήμια. «Πρέπει κανείς να σέβεται και την ιστορία του -όλοι μας, όχι μόνο ο κ. Μπαμπινιώτης- και να υπάρχει μία στοιχειώδης συνέπεια. Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει ούτε τη δημοκρατία αλλά ούτε και μία δημοκρατική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια», έλεγε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου. 

 

«Εξωπραγματικός κόσμος» 

 

«Ας ρωτήσει ο κ. Γαβρόγλου τους πρυτάνεις, με τους οποίους δεν είχε ποτέ καμία σχέση, να του πούνε ποια ήταν η δική μου στάση ως υπουργού που φώναξα τους πρυτάνεις, που αγωνίστηκα μαζί τους και έφτασα να απειλήσω με παραίτηση αν δεν δίνονταν χρήματα στα πανεπιστήμια και εγώ το εννοούσα αυτό», απαντά σήμερα ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

 

«Η λέξη παραίτηση δεν έχει ακουστεί ποτέ από το στόμα του κ. Γαβρόγλου και επειδή κινείται σε έναν εξωπραγματικό κόσμο και εκεί κινείται με άνεση και λεει διάφορα πράγματα τα οποία την επόμενη μέρα δεν ισχύουν εγώ δεν είμαι σε αυτόν τον εξωπραγματικό κόσμο (...) Αυτά να τα ξεχάσει ο κ. Γαβρόγλου, είναι για αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική και τα κόμματα, με ιδεοληψίες».