ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μπακογιάννης: Η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό

Μπακογιάννης: Η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της Αθήνας σε συνάρτηση με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.


Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

Κατά τον δήμαρχο, υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού «με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη».

Ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του».

Υπογράμμισε δε πως «η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα. «Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ελλάδα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ