Μνημείο ανακηρύχθηκε η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας

Μνημείο ανακηρύχθηκε η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας Facebook Twitter
2

Σε χθεσινή συνεδρίαση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων εξέτασε ξανά το θέμα της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας και μετά από μαραθώνια συζήτηση έξι ωρών αποφάσισαν να κηρύξουν το κτιριακό συγκρότημα ως μνημείο.

Η απαξίωση της Αγοράς είναι εμφανή τα τελευταία χρόνια καθώς η τοπική κοινωνία, αλλά και επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τη διατήρησή του.

Το κτιριακό συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον τότε δήμαρχο Χαλκδίας Ηρακλή Γαζέπη το 1883 και 130 χρόνια μετά η τοπική κοινωνία δυσκολεύεται να αποφασίσει για το μέλλον του.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ AI

Ελλάδα / Ψεύτικο AI βίντεο εμφανίζει τον Στουρνάρα να προωθεί επενδύσεις – Η προειδοποίηση της Τράπεζα της Ελλάδος

Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι το υλικό είναι κατασκευασμένο και οι υποτιθέμενοι διάλογοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια