Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές

Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ανοιχτά τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές (Eurokinissi)
0

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 το λιανεμπόριο θα παραμείνει ανοιχτό.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα ισχύσει «διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα».

Ξεκαθάρισε δε, ότι αν μπουν κάποιες περιοχές στο «κόκκινο» θα υπάρχει οικονομική στήριξη λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει εξαγγείλει το πακέτο στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας για τους Δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία.

Προειδοποίησε δε, ότι ακολουθούν δύο -τρεις δύσκολοι μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει «και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την τη σημασία της τήρησης των μέτρων που υποδεικνύουν οι ειδικοί ως βασικό πυρήνα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Μάσκα, ατομική υγιεινή, αποφυγή συνωστισμού, όσο μπορούμε να είμαστε σε εξωτερικούς και όχι σε εσωτερικούς χώρους. Απλά πράγματα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερο οικονομικό κόστος, τα οποία όμως εφόσον τα εφαρμόσουμε θα μας επιτρέψουν να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν οικονομικό κόστος» είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ