Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Φονικές πράξεις οι αμβλώσεις για την Εκκλησία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Φονικές πράξεις οι αμβλώσεις για την Εκκλησία Facebook Twitter
0

Φονικές πράξεις θεωρεί διαχρονικά η Εκκλησία τις αμβλώσεις, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης εξήγησε ότι δεν μιλά για τις αμβλώσεις που γίνονται για ιατρικούς λόγους.

«Η Εκκλησία διαχρονικά θεωρεί τις αμβλώσεις πράξεις φονικές. Δεν μιλάμε για τις αμβλώσεις που προκαλούνται είτε από κάποια ασθένεια, είτε ιατρικά πρέπει να πραγματοποιηθούν, είτε από κάποια ενέργεια. Μιλάμε για τις αμβλώσεις που προσπαθούν για τον οποιοδήποτε λόγο οι γυναίκες ως μητέρες να απαλλαγούν από αυτό το οποίο κυοφορείται μέσα τους. Και το οποίο εξαιτίας της σχέσης του με τη μητέρα και τον πατέρα έχει κι αυτό δικαιώματα στη ζωή», είπε.

Ερωτηθείς για περιπτώσεις εγκυμοσύνης που οι συνθήκες είναι δύσκολές, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος διερωτήθηκε: «Και η άμβλωση είναι ο τρόπος και το μέσο να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα;».

«Η Εκκλησία επειδή βλέπει προς τα κάτω και σέβεται την ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο πρόσωπο, γι’ αυτό δεν μπορεί να υιοθετήσει ποτέ η ίδια την άμβλωση», επισήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

Όταν ο μητροπολίτης ρωτήθηκε τι απαντά στις γυναίκες που λένε ότι εκείνες θα αποφασίζουν για το σώμα τους, είπε: «Ρωτώ, υπάρχει δικαίωμα στον άνθρωπο χωρίς όρια; Υπάρχει ελευθερία χωρίς όρια; Υπάρχει δικαίωμα σε μια κοινωνία χωρίς όρια; Τότε φτάνουμε στην ασυδοσία. Το όριο δεν είναι το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή μου ή το σώμα μου ατομικά. Το όριο είναι το πώς εγώ αποδέχομαι τον άλλον δίπλα μου και το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή δεν είναι πράγμα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM