ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

«Μητέρα έδωσε την κόρη της σε ορφανοτροφείο του Βόλου λόγω χρεών»

«Μητέρα έδωσε την κόρη της σε ορφανοτροφείο του Βόλου λόγω χρεών» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου unsplash
0

Μία μητέρα από τη Νέα Ιωνία Βόλου αναγκάστηκε να «παραδώσει» το παιδί της σε ορφανοτροφείο του Βόλου επειδή δεν μπορούσε να το ζήσει, σύμφωνα με την ιστορία που αποκαλύπτει το τοπικό gegonota.news

Η 9χρονη κόρη της, που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο και υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες, ζούσε στο σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, «ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό» μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα.  «Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω», φέρεται να είχε πει η μητέρα στην Πρόνοια. Λόγω της ασθένειας του κοριτσιού, δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες και το παιδί πήγε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

«Πως να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό , χωρίς φαγητό. Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν τρία χρόνια κοιμόταν μαζί μου. Έπρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και πως σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Έκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο ίδρυμα», δήλωσε η 48χρονη στα gegonota.news.

Η μητέρα, μοδίστρα στο επάγγελμα, είχε χάσει τον σύζυγό της πριν τρία χρόνια και οι σχέσεις με την δική της οικογένεια δυσχεραίνουν την κατάσταση όπως περιγράφει: «Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν θέλει. Δεν ενέκρινε ποτέ τον σύζυγό μου και οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν.  Έχει μια νέα ζωή και δεν χωράμε σε αυτή, παρότι από την πρώην σύζυγο αποκόμισε μια μεγάλη κληρονομιά. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στην ετεροθαλή αδελφή του. Παντού λοιπόν έβλεπα αδιέξοδο. Μια ημέρα είπα πως δεν θα πεθάνει το παιδί μου και έτσι σηκώθηκα το πρωί , την φίλησα και πήγα γραμμή στην Πρόνοια. “Δεν μπορώ να ζήσω το παιδί , θα πεθάνει. Δεν έχω φαγητό, ρεύμα, νερό. Πόνεσα βαθιά αλλά λύση δεν υπήρχε. Εάν δεν το έδινα εγώ , κάποια στιγμή θα το έπαιρναν το παιδί. Μάνα είμαι . Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα πεθάνει δίπλα μου με την κατάσταση που ζούσαμε ή θα σωθεί μακριά μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 48χρονη βλέπει πλέον την κόρη της κάθε 20 ημέρες, όταν τη συνοδεύει στο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις , ενώ η ίδια μένει σε σπίτι συγγενών στη Θεσσαλία. 

Το χρέος στη ΔΕΗ είναι 10.000 ευρώ και στη ΔΕΥΑΜΒ 2. 650 ευρώ. Από το 2014 κανένας διακανονισμός δεν τηρήθηκε και το χρέος εκτινάχθηκε. «Μπορώ να δουλέψω ως μοδίστρα στο σπίτι και να φροντίζω το παιδί μου ταυτόχρονα. Μπορώ να κάνω όποια δουλειά χρειαστεί. Πρέπει να ζήσουμε και το μόνο που ζητάω είναι να δουλέψω». 

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ