Μήνυμα στο 112 από την Πολιτική Προστασία για την άμεση εκκένωση στο Ασμήνιο Εύβοιας έλαβαν πριν λίγο οι κάτοικοι και όσοι βρίσκονται στην περιοχή.

 

«Αν βρίσκεστε στη περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες.

 

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί.

 

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

 

Πριν από λίγο χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος της κατάσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

 

Ωστόσο, οι φωτιές στην Εύβοια συνεχίζονται για όγδοη ημέρα με αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία. Επίγειες δυνάμεις και κάτοικοι έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αβγαριά και Γαλατσώνα.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες αναζωπυρώθηκε με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

 

Την ίδια ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι μαζί με τη συμβολή ξένων δυνάμεων επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.