Εκκενώσεις οικισμών σε Ηλεία, Εύβοια, Φωκίδα και Γρεβενά αυτή την ώρα με τα πύρινα μέτωπα να καίνε ανεξέλεγκτα.

 

Με μήνυμα στο 112 οι κάτοικοι οικισμών των περιοχών έχουν ενημερωθεί να εκκενώσουν χωριά και οικισμούς καθώς πλησιάζει η φωτιά.

 

Στην Εύβοια εντολή εκκένωσης έχει σταλεί για την Αγίας Άννας, την Παλαιόβρυση, την Κεραμεία και την Αγκάλη. Οι πολίτες καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς το Μαντούδι. 

 

 

 

Νέα εντολή εκκένωσης και στην Ηλεία για τους κατοίκους 11 οικισμών που καλούνται να απομακρυνθούν και να κινηθούν προς Πανόπουλο.

 

Την ίδια ώρα πληροφορίες από την ΕΡΤ κάνουν λόγο για τραυματίες από τη φωτιά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας διακομίστηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή.

 

Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

 

 

 

Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε χορτολιβαδική έκταση στην Ελαία Φωκίδας, όπου έχουν ήδη σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ήδη, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης δύο οικισμών, της Ελαίας Δωρίδας και της Καλλιθέας.

 

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η φωτιά στο Καρπερό Γρεβενών καθώς πέρασε από την απέναντι πλευρά του Αλιάκμονα ποταμού. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Κέντρο, Νησί, Αγαλαίοι, Δίπορο με παρότρυνση των κατοίκων να κινηθούν προς Ιτέα.