Μέτρα για ανεμβολίαστους: Μπαράζ ελέγχων με επίκεντρο κλειστούς χώρους- 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Μπαράζ ελέγχων με επίκεντρο κλειστούς χώρους- 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους Facebook Twitter
0

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού δρομολογεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας. 

Οι νέοι περιορισμοί για ανεμβολίαστους τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα με ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη (6.700) και περισσότερες από 6.000 μολύνσεις χθες.

Οι ελεγκτικές αρχές, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την εφαρμογή τους.

8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση επιστρατεύει 8.000 αστυνομικούς και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να είναι βέβαιη ότι τηρούνται τα μέτρα στο ακέραιο. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, είχε πει ότι πραγματοποιούνται ημερησίως κατά μέσο όρο 100.000 έλεγχοι, οι οποίοι εντατικοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, με το κύριο βάρος να πέφτει στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, με το μοτίβο να προσανατολίζεται στους κλειστούς χώρους, ενώ αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο νυχτερινή διασκέδαση, λιανεμπόριο και εστίαση

Οι αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα, ενώ θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία. 

Αυστηροί θα είναι όμως και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τήρηση του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού και της ταυτοπροσωπίας. Εκεί εντοπίζουμε ένα μεγάλο κενό. Η ιστορία με τους ανοιχτούς χώρους που κλείνονται με διαφόρους τρόπους (π.χ. υαλοπετάσματα), δεν είναι ανοιχτοί χώροι. Είναι καθαρά κλειστοί χώροι για την τήρηση της νομοθεσίας και θα επιβάλλονται κυρώσεις. Αυτή η μηχανή που έχουν βρει κάποιοι να παρακάμψουν τις υποχρεώσεις τους και να νοθεύσουν την υγιή ανταγωνισμό τελειώνει», προειδοποίησε ο κ. Μπίνης

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ