Μετάλλαξη Όμικρον: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τις γιορτές - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τις γιορτές - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
Την Τετάρτη ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις γιορτές - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως λόγω της εμφάνισης της  εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, στην Ευρώπη έχει οδηγήσει κάποιες κυβερνήσεις ήδη στη λήψη μέτρων, ακόμη και lockdown για την ανάσχεσή της. 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαμηνύει πως προσώρας δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και σε καμία περίπτωση νέο lockdown

Ωστόσο, εν όψει Χριστουγέννων οπότε και αναμένεται περισσότερος συνωστισμός στην αγορά, αλλά και εορταστικές συνάξεις σε κλειστούς χώρους, το κυβερνητικό επιτελείο δεν αποκλείει τη λήψη κάποιων μέτρων, όπως αύξηση των τεστ. 

Χθες το βράδυ, και καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Σόφια, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως η καθιερωμένη σύσκεψη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και των επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, όπου αναλύθηκαν τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του iefimerida.gr,  η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, είναι πως «προς το παρόν δεν θα λάβουμε νέα μέτρα», με την κατάσταση πάντως να επαναξιολογείται καθημερινά, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν έξαρση κρουσμάτων λόγω Όμικρον προσεχώς. 

Στο τραπέζι εντατικοποίηση των τεστ

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των τεστ για όλους, εμβολιασμένων και μη, αν και κάτι τέτοιο, όπως διαμηνύεται, δεν αφορά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. «Αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο τα Χριστούγεννα» αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. Δεν αποκλείεται, όμως, για την είσοδο σε κλειστούς χώρους για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, να καταστει υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ. 

Στην περίπτωση, πάντως, που η μετάλλαξη Όμικρον σημειώσει έξαρση, επεκτεινόμενη σε όλη την επικράτεια, πολλοί προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει άμεσα την εφαρμογή νέων μέτρων.

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ώστε να γνωρίζουν και να προγραμματίσουν οι πολίτες πώς θα κάνουν γιορτές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ