Μετάλλαξη Όμικρον: Το σχέδιο της κυβέρνησης για «φρένο» χωρίς lockdown: Τα σενάρια που εξετάζονται

Μετάλλαξη Όμικρον: Το σχέδιο της κυβέρνησης που λέει «όχι» σε lockdown Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη Όμικρον βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα «χέρια» τους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν περαιτέρω παρεμβάσεις, στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα όποια νέα μέτρα δεν θα έχουν χαρακτήρα lockdown.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην παρούσα φάση δεν προκρίνονται νέα μέτρα, καθώς η εφαρμογή των υφιστάμενων περιορισμών που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους αποδίδουν, ενώ διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και λαμβάνουμε τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Το μείγμα μέτρων δεν είναι στατικό. Πίσω από τις επιμέρους ρυθμίσεις υπάρχει στρατηγικό σχέδιο. Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα που αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή

Ωστόσο, εφόσον χρειαστεί, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για παρεμβάσεις ενόψει και των Χριστουγέννων, ανάλογα και με τα δεδομένα που θα προκύψουν στο ζήτημα της μετάλλαξης Όμικρον.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, που θα συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν νέα μέτρα και εισηγήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί θα προτείνουν απαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Δηλαδή δε θα μπορούν να επισκεφτούν εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ούτε με rapid tests, συνθήκη που ισχύει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε τρία και όχι δύο rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στην εργασία τους, ενώ, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να επιστρέφει η μάσκα για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ