Μεγάλη αύξηση του κουνουπιού "τίγρη" στη χώρα μας

Μεγάλη αύξηση του κουνουπιού "τίγρη" στη χώρα μας Facebook Twitter
0

Οι έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό του κουνουπιού-τίγρη σε περιοχές στην Ελλάδα, όπως στην Αττική και στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Αντώνη Μιχαηλάκη, ερευνητή στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Όπως δηλώνει στην Καθημερινή ο καθηγητής, το συγκεκριμένο κουνούπι εμφανίστηκε το 2004 στην Κέρκυρα και το 2008 στην Αττική και διαφοροποιείται από όσα γνωρίζαμε ως τότε στον Ελλαδικό χώρο. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλάκη, το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού είναι «αστικός» αλλά και «πρωινός τύπος» και  έλκεται από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, «κινείται δηλαδή πλάι μας στη διάρκεια της ημέρας».

Το κουνούπι αυτό είναι «διαβιβαστής ασθενειών», αλλά όπως δηλώνει ο καθηγητής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα.

Επίσης σημειώνει ότι δεν το επηρεάζουν παραδοσιακά προστατευτικά μέτρα όπως τα εντομοαπωθητικά, επιδεικνύει όμως μια έντονη απέχθεια σε ένα φυτό, τη ρίγανη.

 «Την πιο ισχυρή δράση τη διαθέτει η ρίγανη χάρη στην καρβακρόλη που περιέχει. Καθώς η ρίγανη υπάρχει σε αφθονία στην ελληνική φύση αποτελεί μια λύση προσιτή και οικονομική» υπογραμμίζει ο κ. Μιχαηλάκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM