Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βίλια - Νέα εστία προς το Πόρτο Γερμενό

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βίλια - Νέα εστία προς το Πόρτο Γερμενό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύσκολη νύχτα προβλέπεται για το πύρινο μέτωπο στα Βίλια, όπου αργά το βράδυ σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στο Κρύο Πηγάδι. Επίγειες δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον δρόμο που συνδέει την περιοχή με το Πόρτο Γερμενό.  

Η πυρκαγιά έχει περάσει τον δρόμο και μία νέα εστία έχει κατεύθυνση προς το Πόρτο Γερμενό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Η φωτιά κατακαίει πευκόφυτη περιοχή ενώ νωρίτερα είχε κάψει και τουλάχιστον τρεις εξοχικές κατοικίες, στον Άγιο Γεώργιο, σύμφωνα με ντόπιους που είχαν μιλήσει στο κρατικό κανάλι. 

Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, στο όρος Πατέρας (Το 1989 είχε σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή). 

Το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα, με την Πολιτική Προστασία να ζητά από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα και Άγιο Γεώργιο, Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με τους κατοίκους να κατευθύνονται προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία λόγω της δασικής πυρκαγιάς:

  • Στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο
  • και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως διερευνώνται τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών στα Βίλια αλλά και στη Λαυρεωτική. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος επισήμανε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε  σε πυκνή δασική βλάστηση και γίνονται αγωνιώδης προσπάθειες  να ελεγχθεί το μέτωπο  της πυρκαγιάς.

Συνολικά πιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα).

Οι ρίψεις νερού από αέρος θα ξεκινήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της μέρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ