Την ώρα που καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε μεγάλες φωτιές στην Εύβοια, τη Μεσσηνία, την Ανατολική Μάνη και την Κω. 

 

Και στα τέσσερα αυτά πύρινα μέτωπα έχουν δοθεί οδηγίες για προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, καθώς οι πυρκαγιές καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 

 

Στην Εύβοια, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης, Αγίας Άννας. Εκεί δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Ρετσινόλακκος. 

 

Στην περιοχή επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και τρία αεροσκάφη. 

 

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα και σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Νωρίτερα εντολή εκκένωσης των οικισμών Καστανιά, Σαλαγκούδι, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

 

Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά δίνουν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. 

 

 

Τις προηγούμενες ώρες αναζωπυρώθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Και σε αυτή την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Βασιλίτσι, Μεμί, Άγιος Γεώργιος και Λειβαδάκια, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Σχετικό μήνυμα εστάλη και από το 112. 

 

 

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

 

Στην περιοχή επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. 

 

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα και στο Ασκληπιείο στην Κω και δόθηκε εντολή εκκένωσης του συγκεκριμένου οικισμού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης αυτής της φωτιάς συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.