Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο Στρασβούργο

Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο Στρασβούργο Facebook Twitter
1

Εγκλωβισμένοι στο Στρασβούργο έμειναν 32 μαθητές και οι συνοδοί τους καθώς εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο με το οποίο έκλεισαν την εκπαιδευτική εκδρομή τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, οι 32 μαθητές της Γ' τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους «εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel Con, με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για τη δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου».


Οι γονείς των μαθητών και οι καθηγητές ενημέρωσαν το προξενείο της Ελλάδας στο Στρασβούργο, το οποίο με τη σειρά του ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας.


Προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για το ξενοδοχείο καθώς και για τα αεροπορικά εισιτήρια «ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ