LIVE!

Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο Στρασβούργο

Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο Στρασβούργο Facebook Twitter
1

Εγκλωβισμένοι στο Στρασβούργο έμειναν 32 μαθητές και οι συνοδοί τους καθώς εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο με το οποίο έκλεισαν την εκπαιδευτική εκδρομή τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, οι 32 μαθητές της Γ' τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους «εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel Con, με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για τη δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου».


Οι γονείς των μαθητών και οι καθηγητές ενημέρωσαν το προξενείο της Ελλάδας στο Στρασβούργο, το οποίο με τη σειρά του ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας.


Προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για το ξενοδοχείο καθώς και για τα αεροπορικά εισιτήρια «ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ