«Με είχαν σε ένα υπόγειο χωρίς να ξέρω γιατί» - Τι λέει ο λάθος «αεροπειρατής» για τη σύλληψή του στη Μύκονο

«Με είχαν σε ένα υπόγειο χωρίς να ξέρω γιατί» - Τι λέει ο λάθος «αεροπειρατής» για τη σύλληψή του στη Μύκονο Facebook Twitter
1

Ανακουφισμένος δηλώνει ο 65χρονος Λιβανέζος δημοσιογράφος Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος συνελήφθη λανθασμένα στη Μύκονο ως δράστης της αεροπειρατείας σε πτήση της TWA το 1985. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε λανθασμένα ότι έχει στα χέρια της τον αεροπειρατή. Τελικά αποδείχτηκε πως επρόκειτο απλώς για συνωνυμία. Ο Λιβανέζος που συνελήφθη είναι δημοσιογράφος στη Βηρυτό. Μιλώντας στο OPEN TV δηλώνει ανακουφισμένος που αποδείχτηκε η αλήθεια και αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

«Είμαι τώρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να επιστρέψω στο Λίβανο. Είμαι καλά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λιβανέζος δημοσιογράφος. Λίγο πριν πάρει το πλοίο για να φύγει από τη Σύρο, όπου κρατείτο δήλωσε, μέσω μεταφραστή στο OPEN: «Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για οκτώ ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι».

 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του δημοσιογράφου, δεν έχει καν ακριβώς το ίδιο όνομα με τον καταζητούμενο. Τον τρομοκράτη τον λένε Mohamed Ali Saleh, ενώ τον συλληφθέντα Mohamed Saleh με πατρώνυμο Ali. Επίσης, ο τρομοκράτης είναι 55 ετών σήμερα, ενώ ο συλληφθείς 65. Διαφορετικά είναι και τα ονόματα των αδελφών τους.

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση η Αστυνομία περιέγραψε την αλληλογραφία που είχε με τις γερμανικές Αρχές από την περασμένη Πέμπτη. Τελικά η ταυτοποίηση με τον αεροπειρατή δεν έγινε ποτέ, με πηγές από την Αστυνομία να αποδίδουν το μπέρδεμα που έγινε με τον 65χρονο στα ελλιπή στοιχεία που είχαν για τον τρομοκράτη οι γερμανικές Αρχές.

Πάντως, ο Μοχάμεντ Σάλεχ βρίσκεται πια στην Αθήνα και αύριο αναμένεται να ταξιδέψει για τη Βηρυτό.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια