Μαρουσάκης- Καιρός: Λίβας το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα

Μαρουσάκης- Καιρός: Λίβας το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα Facebook Twitter
φωτ.: Sooc
0

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονες καιρικές διακυμάνσεις τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με την άνοιξη και τον χειμώνα να «παλεύουν» στο ποια από τις δύο εποχές θα κυριαρχήσει.

Ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι μετά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην επικράτεια, που έφεραν μέχρι και χιόνια στο ορεινά της Αττικής, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη.

Η μετεωρολογική πρόβλεψη Μαρουσάκη για τον καιρό

«Με την Άνοιξη από τη μια μεριά να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της τον Χειμώνα όμως από την άλλη να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτη αλλά και θα υποδεχτούμε τον Απρίλη στη χώρα μας», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη. 

«Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, οι καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πρόσθεσε πως «Επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά βαριά, με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης αλλά και γύρης να αιωρείται σε πολλές περιοχές», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Στην συνέχεια ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο (1/4) αλλά και η Κυριακή (2/4) θα είναι δύο ημέρες με γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο όπως φαίνεται και στον προγνωστικό μας χάρτη να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης ο γνωστός μας λίβας».

Μετά τη ζέστη και τη σκόνη έρχεται κακοκαιρία

Για την αλλαγή του σκηνικού επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πως: «Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή (2/4) να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο και προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές - καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά μας».

Κυριαρχία της μεσημβρινής κυκλοφορίας

«Οι ενδείξεις που μας μεταφέρουν τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα θέλουν τη ροή των αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια να κυριαρχεί τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι ο έντονα άστατος καιρός θα κυριαρχεί μαζί του και οι έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αν και είμαστε αρκετά μακριά, ίσως αυτός ο τύπος καιρού να μας οδηγήσει μέχρι και το Πάσχα», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM