Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις από τους λοιμωξιολόγους σχετικά με το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία και το λιανεμπόριο μετά τις 8 Μαρτίου.

 

Τα σενάρια αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κοντά στα μέσα Μαρτίου. Μάλιστα, οι ειδικοί ενδέχεται να εισηγηθούν να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο, μετά τις 8 Μαρτίου, και μετά να ακολουθήσουν τα σχολεία. Σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αυτές θα γίνουν στον προκαθορισμένο χρόνο, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία από τους ειδικούς για το τελικό άνοιγμα σχολείων και φροντιστηρίων.

 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι μετά τις 15 Μαρτίου αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, σταδιακά ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, αλλά με αρκετά περιοριστικά μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο MEGA, το σενάριο αυτό είναι πιθανό, αλλά αναμένεται η παράταση αυτή να διαρκέσει λιγότερο από μήνα.

 

«Θα πρέπει να μπει στη στόχευσή μας και η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία με πολλά rapid tests, με εμβολιασμό των φοιτητών μας που θα μπουν στις κλινικές. Πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος. «Νομίζω ότι μετά τις 15 Μαρτίου θα μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά μια τέτοια διαδικασία επιστροφής στα θρανία», πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι τα σχολεία θα ακολουθήσουν περίπου «10 ημέρες μετά το λιανεμπόριο».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr