Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική.

 

Τα μέτρα θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

 

Κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής επιδημιολόγων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την αναστολή λειτουργίας κάθε μορφής λιανεμπορίου, ενώ στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

 

Επιπλέον, η έξοδος για ατομική άσκηση θα νοείται μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας χωρίς τη χρήση οχήματος με την μετακίνηση 6. Για τους περιορισμούς ξεκαθάρισε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο η αυστηρότητά τους θα κυμαίνεται, ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.

 

Τι παραμένει ανοιχτό και τι κλείνει

 

Αναλυτικά, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5:00 το πρωί στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

 

Από την ερχόμενη Πέμπτη κλείνουν καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, ενώ παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα. Η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν με την ισχύουσα λογική, δηλαδή με delivery και take away.

 

Επί μέρους ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 'Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελος Μπίνης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr