Lockdown: Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις - Τι θα γίνει με το click in shop

Lockdown: Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις - Τι θα γίνει με το click in shop Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
0

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ανησυχούν για το πώς θα λειτουργήσουν εν μέσω νέου lockdown. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου οπότε έχει προγραμματιστεί η έναρξή τους. 

Ωστόσο αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις  27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι με το click away να έχει τελειώσει για τα καταστήματα, η κυβέρνηση εστιάζει σε μία νέα φόρμουλα για την λειτουργία τους, εκείνη του click in shop, που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορεί ωστόσο να λειτουργήσει εύκολα σε μικρές επιχειρήσεις αν και εν μέρει η αγορά την περίοδο των γιορτών λειτουργούσε άτυπα με έναν ανάλογο τρόπο σε περιοχές εκτός κέντρου.

Σες κάθε περίπτωση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει πιθανό το σενάριο να λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέτρο πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 του μηνός, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω lockdown.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM