Αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και επισήμως τα μέτρα που θα ισχύσουν τις ημέρες των εορτών. 

 

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα γίνει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 11π.μ.

 

Στην εξ αποστάσεως ενημέρωση θα δώσει το παρών και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, «προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών», με πολλούς να περιμένουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων με μικρό «αποτύπωμα κινητικότητας». 

 

H επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εισηγείται το ανοιγμα για συγκεκριμένους κλάδους, που εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα, συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκαν- σύμφωνα με πληροφορίες- να ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό και εμπορικά καταστήματα, με τη διαδικασία του click away. Δηλαδή να γίνεται τηλεφωνικά η παραγγελία και στη συνέχεια ο πελάτης, με ραντεβού, να παραλαμβάνει αυτό που αγόρασε.

 

Πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία, μέσα στο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr