Λαθροκυνηγός σκότωσε αργυροπελεκάνο στο Δέλτα του Έβρου

Λαθροκυνηγός σκότωσε αργυροπελεκάνο στο Δέλτα του Έβρου Facebook Twitter
3

Νεκρός από πυροβολισμό βρέθηκε αργυροπελεκάνος στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου.

Πρόκειται για είδος παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση, για την προστασία του οποίου, σύμφωνα με τη συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα, Ελένη Μακρυγιάννη, η Ελλάδα φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς φιλοξενεί πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.


Τον αργυροπελεκάνο εντόπισε μικτή ομάδα περιπολίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Ο Φορέας Διαχείρισης, κάνει λόγο για καθαρό περιστατικό ηθελημένης λαθροθηρίας, λόγω του μεγέθους αλλά και της σιλουέτας του συγκεκριμένου πτηνού που καθιστούν αδύνατη την προσομοίωσή του με κάποιο από τα θηρεύσιμα είδη.


Τέλος, σύμφωνα με τον Φορέα, τα φαινόμενα λαθροθηρίας δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για την εν λόγω προστατευόμενη περιοχή, καθώς στις αρχές του 2015 είχε εντοπιστεί άλλος ένας πυροβολημένος αργυροπελεκάνος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM