Λάρισα: Κλείδωσαν πρόσφυγες σε φορτηγό ψυγείο - Βρέθηκαν από τύχη σε έλεγχο ρουτίνας της Τροχαίας

Λάρισα: Κλείδωσαν πρόσφυγες σε φορτηγό ψυγείο - Βρέθηκαν από τύχη σε έλεγχο ρουτίνας της Τροχαίας Facebook Twitter
Σε φορτηγό ψυγείο είχαν κλειδώσει έξι Αφγανούς, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι - EUROKINISSI/APXEIOY
0

Μέσα στο ψύχος φορτηγού ψυγείου βρίσκονταν για ώρες έξι Αφγανοί πρόσφυγες, οι οποίοι σώθηκαν από αστυνομικούς της τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», οι έξι Αφγανοί ηλικίας 15,17,19, 20, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, είχαν πληρώσει τουλάχιστον από 200 ευρώ ο καθένας σε ομοεθνή τους προκειμένου να φτάσουν από το λιμάνι της Πάτρας στην Ιταλία. Ο άγνωστος ομοεθνής τους αφού παραβίασε την πόρτα του ρυμουλκού του φορτηγού ψυγείου που μετέφερε φράουλες και πορτοκάλια, έβαλε τους 6 Αφγανούς μέσα στο ψυγείο και στη συνέχεια τους κλείδωσε.

Οι έξι πρόσφυγες, αν και αργά, αντιλήφθηκαν πως είχαν πέσει θύματα όταν το φορτηγό αντί να μπει σε καράβι, βρισκόταν για ώρα σε κίνηση - αφού, όπως αποδείχτηκε αργότερα, τελικός προορισμός δεν ήταν η Ιταλία, αλλά η Ρουμανία. Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αργίες, αστυνομικοί του Τμήματος Tροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ­ΘΕ Λάρισας λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό στα διόδια Μακρυχωρίου.

Όταν, μετά τον έλεγχο, ο οδηγός ξεκίνησε να φύγει, οι αστυνομικοί άκουσαν έναν απροσδιόριστο, πλην δυνατό θόρυβο και επενέβησαν εκ νέου. Αποδείχτηκε πως οι πρόσφυγες σκοπίμως χτυπούσαν με πόδια και χέρια την πόρτα του ψυγείου ώστε να γίνουν αντιληπτοί.

Αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι 6 Αφγανοί. Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον οδηγό που αρνείται πως γνώριζε για τη μεταφορά των προσφύγων, δηλώνοντας ότι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του.

Οι έξι πρόσφυγες ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα επειδή διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι 4 εξ αυτών αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, ενώ για τους δύο ανήλικους αναζητείται Δομή για να τους φιλοξενήσει. Ο 51xpovos Βούλγαρος υπήκοος και οδηγός του φορτηγού κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ