Λάρισα: Εξωτικό ιγκουάνα βρέθηκε σε σακούλα, δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

Ιγκουάνα στην Λάρισα Facebook Twitter
larissanet
0

Ένα ιγκουάνα εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην Λάρισα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος διαχείρισης άγριας πανίδας, Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος έσπευσε στο σημείο και είδε ότι μέσα στην σακούλα υπήρχε ένα ιγκουάνα, το οποίο αρκετοί επιλέγουν ως κατοικίδια.

Ο υπάλληλος περιέθαλψε το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειαζόταν ζεστό περιβάλλον. Σύμφωνα με το larissanet, μετά από συνεννοήσεις το ιγκουάνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής,  ΑΝΙΜΑ.

Να σημειωθεί ότι το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του δήμου Λαρισαίων, έχει συσταθεί τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με την απόκτηση των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης.

Το τμήμα έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε για το εγκαταλελειμμένο ιγκουάνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Ελλάδα / Αναζητούν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Η Αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις τηλεπικοινωνίες του 42χρονου, προκειμένου να διαμορφώσει σαφέστερη εικόνα για τα κίνητρα και τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης
LIFO NEWSROOM