Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε 44χρονη γυναίκα που διαμένει σε ξενοδοχείο-δομή φιλοξενίας στον ορεινό όγκο των Γρεβενών με συνολικά 105 φιλοξενούμενους.

 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η 44χρονη γυναίκα, ταξίδεψε αρχές Σεπτεμβρίου με τρία από τα έξι παιδιά της και έναν ακόμα πρόσφυγα στη Ριτσώνα, επέστρεψαν την περασμένη Παρασκευή και πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο Γρεβενών για προληπτικό έλεγχο.

 

Όταν γύρισαν στη δομή έμειναν σε δωμάτια, απομονωμένα από τους άλλους διαμένοντες. 

 

Υπενθυμίζεται πως χθες σε καραντίνα μπήκαν οι δομές φιλοξενίας στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα.

 

Η απόφαση για τον υγειονομικό αποκλεισμό ελήφθη από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στις τρεις δομές φιλοξενίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.

 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομές προσφύγων και μεταναστών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και η εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

 

17 κρούσματα στη Μόρια

 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στη Μόρια, έχουν βρεθεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ. Ο Οργανισμός έχει κάνει 2.000 τεστ στο ΚΥΤ της Μόριας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.