Κρήτη: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στον 66χρονο μουσικό- Για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Κρήτη: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στον 66χρονο μουσικό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Sooc
0

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 66χρονου κατηγορούμενου μουσικού για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, ο 66χρονος άνδρας που συνελήφθη για βιασμό κατ' εξακολούθηση ενός 15χρονου - σήμερα - αγοριού από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Λυτρωμένος δηλώνει ο ανήλικος- θύμα του μουσικού

Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν. «Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν !», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος. Την ίδια ώρα και η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Την ίδια ώρα, στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ένας γιατρός. Σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές που επικαλείται η ΕΡΤ, η Αστυνομία προχώρησε ήδη στη σύλληψη του 66χρονου, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη 46χρονος γιατρός σε δημόσιο Νοσοκομείο, που, ενώ φέρεται να συναντήθηκε με το ανήλικο αγόρι, δεν προχώρησε σε σεξουαλική συνεύρεση.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού με σκοπό να προχωρήσει στις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το Νοσοκομείο. Οι Αρχές, αναζητούν ακόμα δύο άγνωστα άτομα, που από την προανάκριση έχει προκύψει, ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το ανήλικο παιδί, ενώ ακόμα 29 άτομα έχουν επικοινωνήσει με σελίδες στο Instagram, μέσω των οποίων ο 66χρονος λυράρης φέρεται να εξέδιδε το αγόρι.

Πώς προσέγγισε ο μουσικός τον ανήλικο

Όπως προκύπτει από τις αστυνομικές αναφορές, ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Τελικά, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών, ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων έβρισκε και άλλους επιτήδειους. Ο γνωστός λυράρης φέρεται πως είχε κανονίσει με το παιδί τρεις συναντήσεις με άνδρες. Ο ένας, ο 46χρονος, είναι πολύ γνωστός γιατρός στην Κρήτη και έχει προκύψει από την έρευνα πως έχει συναντηθεί με το παιδί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Οι άλλοι δύο που κατηγορούνται για τον βιασμό δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ