Κρήτη: Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους - Καταγγελίες

Καταγγελία για ιερείς στην Κρήτη: «Αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους» - «Μεμονωμένες περιπτώσεις» απαντά ο πρόεδρος των κληρικών Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Κληρικοί στην Κρήτη φέρονται να «απειλούν» πιστούς πως στην περίπτωση που εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα τους αρνηθούν τη μετάληψη και την εξομολόγηση.

Αυτό ανέφερε σήμερα, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, λέγοντας πως έχει δεχθεί σχετικές καταγγελίες από πολίτες.

«Μεμονωμένες περιπτώσεις»

Για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού έκανε λόγο ο  πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Μάλιστα, είπε πως πρόκειται για κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

«Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα και να βλέπουμε όλους τους πιστούς, εκεί, και υγιείς» είπε, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία Της Κρήτης, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά της covid-19.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM