Με επεισοδιακό τρόπο κόπηκε το πρώτο πρόστιμο για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού χρειάστηκαν να έρθουν ενισχύσεις προκειμένου να επιβληθεί.

 

Ενισχύσεις χρειάστηκε να σταλούν στο κλιμάκιο που διενεργούσε τον έλεγχο για τον αντικαπνιστικό νόμο, σε μαγαζί του Ηρακλείου της Κρήτης. Θαμώνες αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι είναι δικαίωμά τους να καπνίζουν και σε εσωτερικούς χώρους ενώ στο ίδιο κλίμα, καταστηματάρχες απέδωσαν τις αναδουλειές στην καπνοαπαγόρευση. Το πρώτο πρόστιμο για την παράβαση του αντικαπνιστικού επιβλήθηκε σε μαγαζί στο Ηράκλειο, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να καλείται να πληρώσει 500 ευρώ και τον καπνιστή θαμώνα να χρεώνεται αντίστοιχα πρόστιμο 50 ευρώ.

 

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το cretalive.gr, ανέφεραν ότι πλέον οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθημερινά στην πόλη του Ηρακλείου και θα είναι πιο αυστηροί στην επιβολή προστίμων. «Πρώτος μας στόχος ήταν οι παιδότοποι. Στους παιδότοπους το κάπνισμα απαγορεύεται ολοκληρωτικά. Μόνο στον δρόμο.Το ίδιο ισχύει και σε χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι οι Ηρακλειώτες έχουν συμμορφωθεί στους χώρους αυτούς. Πλέον θα συνεχίσουμε πιο εντατικά με τα μαγαζιά... Σε καφετέριες και εστιατόρια το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν τουλάχιστον δύο πλευρές είναι ανοιχτές» ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι που διαμηνύουν ότι τα πράγματα πλέον θα είναι πιο αυστηρά με βάση και τις εντολές που λαμβάνουν.

 

Με πληροφορίες από Cretalive