Κρήτη: Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο του - Μεγάλη επιχειρηση δωρεάς οργάνων

Κρήτη: Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο του - Μεγάλη επιχειρηση δωρεάς οργάνων Facebook Twitter
0

Μεγάλη επιχείρηση δωρεάς οργάνων πραγματοποιήθηκε από νεαρό δότη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.


Ο νεαρός μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα μετά από σοβαρό τροχαίο που υπέστη.


Σύμφωνα με το Neakriti, η κατάσταση της υγείας του, τα τελευταία 24ώρα ήταν μη αναστρέψιμη και αφού ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, η οικογένεια ενημερώθηκε από τους γιατρούς και έλαβε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της προσώπου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια για την τόσο γενναία απόφαση που έλαβε και ενώ βιώνει αυτήν την τραγωδία», ανέφερε ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

«Η επιχείρηση της δωρεάς οργάνων ξεκίνησε γύρω στις 2 τα ξημερώματα και με τον συντονισμό και καθοδήγηση της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων , ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί του Σαββάτου οπότε και μεταμοσχευτικές ομάδες που είχαν φθάσει από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, αναχώρησαν από την Κρήτη προκειμένου να φθάσουν στους τελικούς προορισμούς τους τα όργανα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία» , ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

Ομάδες γιατρών από Ελλάδα και Ευρώπη είχαν φθάσει τις προηγούμενες ώρες για να παραλάβουν τα όργανα. Όπως έγινε γνωστό, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο πνεύμονας στην Βιέννη, η καρδιά στο Ωνάσειο και οι κερατοειδής χιτώνες παρέμειναν στην οφθαλμολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η διαδικασία. Ομάδες γιατρών πολλών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αφού υπήρξε συνεργασία και με τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Επρόκειτο για μια αρκετά δύσκολη διαδικασία η οποία φυσικά και θα ολοκληρωθεί με την εμφύτευση των οργάνων στους υποψήφιους λήπτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΓΝΗ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η κραυγή του πατέρα, Νίκου Πλακιά- «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός»

Ελλάδα / Τέμπη: «Ο πόνος μου γίνεται οργή και θυμός. Γιατί δεν παραιτείστε από την ασυλία σας;» -Συγκλονίζει ο πατέρας των δίδυμων Χρύσας και Θώμη

Ραγίζουν καρδιές από τον σπαραγμό του Νίκου Πλακιά - Σε λίγα λεπτά έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του Αναστασία - Δείτε τι είπε ένα χρόνο από την τραγωδία
NEWSROOM