Κώστας Πάσσαρης: Ξεκινά η δίκη στο Εφετείο - Τι ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων

Κώστας Πάσσαρης: Ξεκινά η δίκη στο Εφετείο - Τι ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων Facebook Twitter
0

Σήμερα ξεκινά στο Εφετείο η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, χωρίς όμως την παρουσία του κατηγορούμενου κακοποιού καθώς έχει απορριφθεί το αίτημα έκδοσης του από τη Ρουμανία.

Ο Πάσσαρης βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια στις ρουμανικές φυλακές, συγκεκριμένα αυτή την περίοδο σε φυλακές στα Καρπάθια Όρη, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Κώστας Πάσσαρης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος».

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί», τόνισε. «Έχω δηλώσει πως θέλω να γυρίσω και να δικαστώ. Ποτέ δεν ήμουν αντίθετος να έρθω στην Ελλάδα και να δικαστώ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Όχι, όμως, εξαιτίας μου. Το είχα ζητήσει και είχα κάνει δύο αιτήσεις σχετικά με τη μεταφορά μου στην Ελλάδα», πρόσθεσε.


Οι συγγενείς των θυμάτων, μετά από τη συνέντευξη του Πάσσαρη, είπαν πως «δεν θα μπούμε ποτέ σε κανέναν διάλογο με τον δολοφόνο».

Οι συγγενείς του Αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Πάσσαρη, ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση έκδοσή του στην Ελλάδα προτού παραγραφούν τα αδικήματά του.

«Η οικογένεια έχει τα μάτια της στη Δικαιοσύνη και όχι στον Πάσσαρη. Την ενδιαφέρει να γίνει η δίκη χωρίς άλλη καθυστέρηση και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει η παραγραφή ή η απελευθέρωση του κακοποιού», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ