Κορωνοϊός: Ξεκινά από βδομάδα η διάθεση των χαπιών της Merck - Θα γίνεται παράδοση κατ' οίκον

Κορωνοϊός: Ξεκινά από βδομάδα η διάθεση των χαπιών της Merck - Θα γίνεται παράδοση κατ' οίκον Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία Merck, όπως ανακοίνωσε εχθές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η διάθεση των φαρμάκων θα αφορά σε πολίτες που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορωνοϊό με ηλικία των 18 και άνω, ωστόσο δε θα αφορά σε εγκύους.

Όπως είπε η κα Γκάγκα, θα γίνεται παράδοση κατ' οίκον, κάτι που είναι σημαντικό για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 5.700 θεραπείες της μολνουπιραβίρης και μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα, θα παραληφθούν άλλες 25.000 θεραπείες. Η θεραπεία έχει λάβει ήδη άδεια επείγουσας χρήσης από τον Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η διαδικασία

Ο θεράπων γιατρός ατόμου με θετικό rapid test ή PCR θα υποβάλλει αίτηση και η επιτροπή για τη χορήγηση του φαρμάκου θα απαντάει σε 24 ώρες.

Αποστέλλεται sms και στον γιατρό και στον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, ο οποίος δίνει σε ειδική πλατφόρμα την συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται η διεύθυνση του ασθενούς για να λάβει τα χάπια.

«Όταν έχουν θετικό rapid test ή PCR μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται μέσω από 24 ώρες, μέσω sms και στον γιατρό και στον ασθενή», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ