Κορωνοϊός: Στόχος η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Στόχος η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο - Το σχέδιο της κυβέρνησης Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκεται η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με την επιστροφή στην κανονικότητα να γίνεται βήμα - βήμα.

Ήδη, χθες, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να καταργηθεί σε πρώτη φάση το ανώτατο όριο των έξι ατόμων στην εστίαση και στη διασκέδαση όσο αφορά στους καθήμενους.

Για την ώρα τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση εμφανίζονται διστακτικοί στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα, βάζοντας χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το επόμενο διάστημα να συνεχιστεί η σταδιακή η άρση όλων των μέτρων, όπως γίνεται και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η πρώτη άρση των περιοριστικών μέτρων ενδεχομένως να γίνει το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του Φεβρουαρίου και θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους.

Σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση και ειδικοί διαμηνύουν πως όταν αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί, δεν θα ισχύσει το ίδιο και για τους ανεμβολίαστους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ