Κορωνοϊός στο Άγιο Όρος: Μοναχός βρέθηκε θετικός - Το πρώτο κρούσμα

Κορωνοϊός στο Άγιο Όρος: Μοναχός βρέθηκε θετικός - Το πρώτο κρούσμα Facebook Twitter
1

Μοναχός του Αγίου Όρους βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μοναχός ζούσε σε ένα από τα μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους στην χερσόνησο Άθω, και είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ύποπτα συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί της ίδιας μονής, που παραμένουν σε καραντίνα στα κελιά τους.

Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος που, εδώ και μία εβδομάδα, έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές εξαιτίας της πανδημίας. Η μονή προς το παρόν δεν κατονομάζεται.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, συναγερμός είχε σημάνει και στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, όταν ένας Ιταλός προσκυνητής εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα αλλά, όταν μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από την κοινή γρίπη. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM