Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Έκρηξη» κρουσμάτων, 2.353 σε 24 ώρες- 422 οι διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

Γιατρός έξω από τη ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς εντοπίστηκαν 2.353 νέες μολύνσεις.

 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, ενώ 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημερήσιος απολογισμός είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, όταν είχαν εντοπιστεί 1.176 κρούσματα σε 24 ώρες. Παράλληλα, τα 2.353 κρούσματα είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός εντός του 2021 για τη χώρα μας. Επίσης, αυξήθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, από 406 τη Δευτέρα σε 422 σήμερα.

 

Ο απολογισμός έως τώρα στη χώρα μας είναι 194.582 κρούσματα (το 51,8%) άνδρες και 6.557 θάνατοι λόγω κορωνοϊού. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 χρόνια, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη. Το 95,7% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Διάγραμμα κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter

 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 422 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία του είναι τα 68 έτη και το 69,9% είναι άνδρες. Το 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 289 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Χθες ανακοινώθηκαν 30 λιγότερες εισαγωγές. Ο μέσος όρος των εισαγωγών του επταήμερου είναι 291 ασθενείς.

 

Διάγραμμα των θανάτων του κορωνοϊού Facebook Twitter


 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM